A zú san lí pont  masszírozása 100 betegséget gyógyít.

Ennek a pontnak a masszírozása 100 betegséget gyógyít. Tanuld meg te is!

A távol-keleti gyógyászatban használt kínai zú san lí fogalom jelentése “láb három mérföld”, a test legfontosabb pontja, amelyet elsősorban akkor használnak, mikor a test chije gyenge.

A név arra utal, hogy ennek a pontnak a stimulálásával a beteg az életútján további három mérföldet tud majd megtenni. A gyomor csatornán helyezkedik el és bármilyen emésztési zavar esetében is használható. A test chijét többnyire az emésztőrendszer termeli, így az egészség érdekében fontos a jó emésztést szem előtt tartani.

A zú san lí a térdkalácstól egy tenyérszélességre (4 ujjnyira), a lábszár külső oldalán helyezkedik el. Gyakran nyomásra enyhén érzékeny. Javasolt, hogy a pontot reggel, étkezés előtt masszírozzuk az óramutató járásával megegyező irányban. Mindkét lábon 9 körkörös mozdulatot hajtsunk végre. A masszázs az előkészületekkel együtt mindössze 10 percet vesz igénybe.

Masszírozás előtt fontos, hogy kényelmes, nyugodt pozíciót vegyünk fel, és béke-derű kedélyállapotra hangoljuk magunkat például Solfeggio frekvenciákkal, amelyeket a masszírozás ideje alatt hallgathatunk. Lélegezünk mélyeket, lazítsunk és koncentráljunk a testünk harmonikus működésére.  A reggeli időszak a legjobb a gyakorlat elvégzésére, erősítve az immunrendszert, egyben jótékony hatással van a belső szervek működésére, és lassítja az öregedési folyamatot. Ha ebéd előtt masszírozzuk a pontot, az javítja a memóriát, serkenti a keringési rendszer és az emésztőrendszer működését. Ebéd után nyugtató hatása van, száműzi a fejfájást, a stresszt, az idegességet, és felveszi a harcot az alvászavarral. Kora este végezve a gyakorlatot, ezúttal az óramutató járásával ellentétes irányban, serkenti az anyagcserét, segít megszabadulni a felesleges testsúlytól és a zsíroktól.

Forrás: filantropikum.com

---
vissza az elejére