Rengetegen kérdeztek tőlünk olyan alapfogalmakat, mint például: mi az egó, mi a tudat, a tudatalatti stb. Ezért a legtöbbjüket, itt, bejegyzés formájában is összeszedtük, így mindenki könnyen hozzáférhet . Mindegyiket a lelkünk adta át vagy a Mindenség Tudástárából (Akasha) kértük le. Ez a szótár folyamatosan bővül, több esetben is ellentmond különböző nézeteknek és teóriáknak.


 
LÉLEK: A lélek az, aki a Teremtőtől származik, ő rendelkezik a képességekkel (tehát minden emberre ez elmondható, nincsenek kiváltságosak!), és egyben a legszeretetteljesebb, legbölcsebb lényrészünk. Ő az, aki időről időre leszületik azért, hogy tanuljon, hogy a karma segítségével megértse a szeretet mibenlétét és valós erejét, valamint azért, hogy megismerje önvalóját. Képes arra, hogy betekintést nyerjen a Mindenség Tudástárába, tehát bármit le tud kérni mindenről, bármilyen kérdésre választ tud kapni. A fejlődésének végső célja pedig egyesülni a Teremtővel.
 
A lélek mindent tud tehát, de szüksége van arra, hogy leszülessen és tapasztaljon, végig kell vinnie inkarnálódva ezt a fejlődési folyamatot. 


TUDAT: Az elme az maga a tudat, tehát nevezhetjük így is úgy is, a gondolatok helye. Az elme része pedig az egó, az énkép. Az elme mindig új, minden életünkben új, azokból a megélésekből alakul ki, amit gyermekkortól kezdve tapasztalunk, a környezeti hatásokat is beleértve (de hagyhat lenyomatot a lélekben maga az egó). Mivel itt elég sok a negatív megélés ezen a bolygón, így az elme is általában negatív (ritka akinek pozitív). Az emberek döntő többsége fordítva gondolkozik, nem a helyes irányt követi, nem a szeretet rezgései járják azt át, hanem fordítva, a gondolatokat a problémák töltik meg a célok helyett, így kételyekkel telve, félelemmel gondolkoznak és döntenek. Ezért érdemes a belső megérzéseket, vagyis a lélek tanácsát követni.
 

EGÓ: Nem más, mint a tudat egy része, az azon belül elhelyezkedő énkép. Csak és kizárólag az önös érdekek vezérlik, hogy magának az énnek bármilyen területen belül vagy akár minden területen, minél jobb és jobb legyen. Valójában egy akadály, melynek folyamatos gyengítése a szeretetteljesség irányába vezet. Természetesen nem hiába létezik az egó sem, fejlesztő hatású, de a fejlődés útja a szeretetteljesség, ez pedig a lélekből fakad, őt kell követnünk.
 

TUDATALATTI: A lélek része, melyet valójában a tudat is hordozza elrejtve magában. Itt tároljuk előző életeinket, de akár előző életekből áthozott félelmeinket is, vagy az életek folyamán felfejlesztett (nem lélekből eredő) képességeket, amit jelen életünkben tehetségnek nevezünk.
 

ÉTERTEST: Más néven energiatest. Minden ember rendelkezik vele, és a pontos mása a fizikai testünknek, csak nem a fizikai síkon érhető el. Mindent megmutat, ami éppen zajlik a fizikai testben, sőt itt indul meg elsősorban minden elváltozás (betegség), ezáltal sokkal hamarabb észrevehetőek a betegségek kialakulásai, mint a fizikai testben. 

AKASHA-KRÓNIKA: Más néven a Mindenség Tudástára, amely mindent tárol akár egy lélekről van szó, akár az egész Univerzum, akár az egész világmindenség  kérdéseiről. Mindent átad, ami volt, van, (lesz). Betekintésébe csak egy bizonyos spirituális szint felett van lehetőség.
 
 
ELEMENTÁLOK: Gondolati energialények. Ha valamire sokszor gondolunk, és érzelmeket is viszünk bele, akkor elementálokat alkotunk. A kiinduló gondolat polaritása határozza meg az elementál polaritását is, mivel minden gondolat (beleértve őket is) visszatér hozzánk előbb-utóbb, ezért nagyon fontos pozitívan gondolkodnunk. Egy ember rengeteg ilyen elementált alkot élete folyamán, és sajnos tovább is vihetjük őket következő életeinkre, ez akkor probléma, ha negatív polaritású. Bővebben olvashattok róluk, a gondolatok, mint energialények bejegyzésben.
 

SZELLEM: Sokan a test-lélek-szellem hármasról beszélnek, mikor egy ember felépítésére gondolnak. Pedig a szellem (legalábbis abban az értelemben véve, ahogy a legtöbben használják) a lélekhez szorosan tartozik, ezért mi nem említjük őt külön. Az elme, ami viszont nagyon fontos része még az embernek, hiányzik ebből a hármasból, ezért helytelen csak a fenti három lényrészt említeni, mikor a felépítésről esik szó. Sokkal helyesebb személyiségnek (tudatosságnak) nevezni, mely a lélekkel együtt életről életre fejlődik. 
 
 
KARMA: Maga a lélekfejlődés. Létezik egy nagyon bölcs törvénye, ez az ok-okozati törvény, de ez csupán egy része. Vagyis mindennek, amit teszünk vagy gondolunk, következménye van. Mindennel szembesülnünk kell, csak valamikor ezeket a következményeket évekkel később, vagy akár életekkel később kapjuk vissza. Nem büntet, hanem a szeretetre tanít, megtanítja a tanításai által, hogy mi a szeretetnek megfelelő és mi a vele ellentétes. Ha negatívan cselekszünk, negatív következményeket kapunk, ha a szeretetnek megfelelően, akkor pozitívakat. Soha senki felett nem huny szemet. Minden gondolat, minden cselekedet energiát teremt, ezek az energiák pedig mindig visszatérnek teremtőjükhöz bármilyen is polaritásuk, ebből kifolyólag hol kedvezőtlen, hol pedig kellemes megéléseket okoznak. szeretettel:

Carmelian & Cedamuselérhetőség:

carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com
facebook:
Carmelian Spirituális Gyógyító
Melin Cedamus

---
vissza az elejére