EMC Meridián diagnosztikaA hagyományokat és a csúcstechnológiát egyesíti  az elektromos meridián egészségfelmérés (EMC). Ez a hagyományos kínai orvoslásra alapozó technológia - betegség centrikusság helyett - egészség megőrző, fenntartó eljárás

A „Hagyományos kínai orvoslás – egészség megőrzés”

A 21. század az egészségügy válságát hozta a világban. A nyugati orvoslás egy-egy betegséget próbál gyógyítani, miközben gyakran figyelmen kívül hagyja a holisztikusan vett ok – okozati összefüggéseket. Így a klinikai orvoslás – ahogy azt a tudatos klinikusok is elismerik – tüneti kezelést eredményez, és mint ilyen, ideig-óráig javítja a beteg közérzetét. Még kevésbé ad választ arra: hogyan éljünk egészségesen hosszú ideig? A táplálkozási szakértő, a kínai hagyományos orvos 5000 éves hagyományt követve, ugyanakkor a legmodernebb EMC mérőkészülékkel felszerelkezve térképezi fel a mért személy szervezetét és ad egyensúlyra állító, egyénre szabott tanácsokat. Speciális meridián térképen mutatja meg kinek-kinek a gyenge pontjait.

Meridián térkép: az emberi test gyenge pontjai

Mi a szerepe a hagyományos kínai orvoslásnak? A Meridiánokon mérni lehet az emberi testben az energetikai viszonyokat, az áramlást, a Yin-Yang túlsúlyt vagy éppen a hiányokat, melyek kezelésük hiányában betegségeket okozhatnak. A civilizáció fejlődésével, az életminőség javulásával könnyebben élünk, azonban nagyon sok olyan betegséggel szembesülünk, ami korábban nem létezett. Ilyenek például az érrendszeri betegségek, melyek a világon első számú halálozási okot jelentik minden második embernél jelentkezik, a lista második helyén a rákos betegségek állnak. Minden negyedik ember a Földön daganatos betegségben hal meg. Mindez a környezetünk, a levegő, a víz, a föld szennyezéséből ered. Ebből eredően az elfogyasztott táplálék nagy része káros az emberi szervezetre. A megoldás  gondolkodásmód megváltoztatására, szemléletváltásra szólít. A mai kor emberének fontos, hogy megismerje önmagát, és tudatosan alakítsa életmódját, táplálkozási szokásait.

A mellékhatások nem fogadhatóak el…

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése alapján a halálozások kétharmada világszerte öntudatlanságból származik. A kínai hagyományos orvoslás ezért legfőbb küldetésének tekinti, hogy információt, ismereteket adjon az embereknek. A kulcsszó az egészséggondozás. A kínai orvoslás a szervezet egységét kívánja egyensúlyra állítani, majd fenntartani, hogy képes legyen önmagát megóvni, és harmonikusan működtetni.

 A kínai hagyományos orvoslás alapja a 12 fő energiapálya és az ezekhez kapcsolódó 365 meridián pont. Ha a szervezetben probléma van, ezeket a pontokat érintéssel: akupunktúra esetén tűszúrással, akupresszúra esetén nyomással késztetik helyes működésre.
Ez természetesen szakértelmet, a pontok megtalálásának hosszú tapasztalatát követelik meg a kínai orvosoktól. A gyors és biztos diagnózisban segíti az EMC elektronikus mérőműszer, melynek segítségével néhány perc alatt pontosan felállítható az ember meridián-térképe.

Az egészség öt alapköve

A hagyományos kínai orvoslás szerint 5 alap szükséges az egészséghez, illetve annak megtartásához. Az első a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ami a májat és az epét erősíti. A második alapvető dolog a megfelelő hangulatszint, a jókedv, jó közérzet erősíti a szívet, támogatja a vékonybél működését, ami a tápanyag-felszívódást segíti. A harmadik pillér: az étkezés egyensúlya, Jól ismerjük a tanácsot, táplálkozzunk változatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, növényi rostot, gabonát, megfelelő mennyiségű fehérjét… Az ideális az lenne, ha naponta 45-féle táplálékot vennénk magunkhoz, ebben természetesen a víz, vagy például a só is benne van. Ha jól összeszámoljuk, bizony a legritkábban jön össze ez a mennyiség. Ezért van szükség megfelelő minőségű táplálék-kiegészítőkre. A megfelelő minőséget, csak természetes alapú, ellenőrzött biológiai termesztésből származó növények használhatók fel. Ez a lépünket és gyomrunkat erősíti. A negyedik alapkő a mozgás, amivel a tüdő – szorosan összefügg ezzel a bőr, a vastagbél - erősítését eredményezi. Végül ötödik fő elem a víz, amit megfelelő mennyiségben és lehetőleg minőségben kell elfogyasztani. Naponta minimum 2-3 litert kell meginni ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön. Testünk 70 %-ának, vérünk 95%-ának alkotóeleme a víz, nélkülözhetetlen az élethez. A vese, a húgyhólyag erősítése, a megfelelő méregtelenítés hatékony eszköze az említett folyadékbevitel. Ha a fenti öt alap egyikével probléma van, akkor az egyensúly felborul és ez a betegség kialakulását eredményezheti. Fontos, hogy éberen figyeljük magunkat,és tudatosan éljünk.

Meridián térkép készül az EMC-készülékkel


Az EMC készülék a hagyományos kínai orvosláson alapuló elektronikus mérőműszer, mely a meridián pályákat méri. Az űrkutatásban kifejlesztett eszköz nagyszerűen egyesíti a hagyományt és a modern tudomány vívmányait. Egykor az űrruhába beépítve 24 ponton mérte az űrhajós állapotát, ami a Földön a programot ellenőrző tudóscsoport számára követhető volt. Ezt az elvet továbbfejlesztve alkották meg az EMC készüléket, mely jelentősen lerövidíti a diagnózis idejét. A páciens leül, semmi kellemetlenséget, fájdalmat nem érez. A vizsgálatot végző személy a mérőeszköz végére helyezett nedves vattacsomót érint a test 24 pontjához és rövid időn belül a számítógép képernyőjén megjelennek a meridián csatornák állapotát jelző táblázatok. A szakember ezt értelmezve adja meg a javaslatot a gyenge pontok erősítésére, további elváltozások megelőzésére. Sok esetben táplálkozási tanáccsal látja el az illetőt;táplálék-kiegészítőként kizárólag az ellenőrzött, hagyományos kínai orvoslást követő forrásból ajánl. Megmutatja, mely pontok nyomásával javíthatunk magunk is saját állapotunkon. A meridián mérés pacemakerrel élők számára is lehetséges, semmiféle mellékhatása nincs. Hosszú távon hatalmas előnye, hogy messze a klinikai tünetek megjelenése előtt a figyelmet a megfelelő szervek, energia-pályákra irányítja, könnyen alkalmazható módszereket ajánlva a gyengeségek erősítésére.

Forrás


---
vissza az elejére