Kiaknázatlan kincs a talpunk alatt!

Talpunk alatt rengeteg természeti kincs található

A föld alatt megbúvó elképesztő mennyiségű energia megoldást jelenthet energiaigényeink kielégítésére. Ráadásul nem kell külföldre mennünk érte, Magyarországon is elérhető ezt a kincs! 

 

Az idén nyáron is bőven megtapasztalható globális klímaváltozás arra sarkallja az emberiséget, hogy átalakítsa jelenlegi energiafelhasználását. Új stratégiára van szükség annak érdekében, hogy mérsékeljük a környezeti terheket, és a hagyományos energiahordozók kimerülésével egy időben mind nagyobb arányban térjünk át a megújuló energiaforrások használatára.  Ilyen alternatív, megújuló energiaforrás a geotermikus energia. Kevesen tudják, hogy hazánk – készleteit tekintve – geotermikus energia-nagyhatalomnak számít, pusztán jól ki kéne aknázni a meglévő forrásokat.  

 

De mi is az a geotermikus energia? A geotermikus kifejezés görög eredetű, jelentése földhő. Földtani értelemben a Föld belsejének hőtartalékát jelenti. A geotermikus energia a geotermikus rendszerek révén hasznosítható, melynek elemei: a hőforrás, a víztározó illetve a szállító közeg (víz, gőz vagy ezek keveréke).

 

A geotermikus energiának számtalan előnye van, a következő három a legfontosabb:

 

  • kifejezetten környezetbarát, használata nem jár ártalmas égéstermékek keletkezésével, így nem okoz vegyi vagy nukleáris környezetszennyezést,
  • a geotermikus erőművek üzemeltetési költsége kifejezetten alacsony, működésük gazdaságos,
  • a hőmennyiséget felszínre hozó víz sokoldalúan értékesíthető.

 

Magyarország ráadásul geotermikus nagyhatalomnak mondható, a következő oldalon el is mondom, miért!


---
vissza az elejére